Feel brill matcha - 6 mistakes that people make preparing matcha

Kodėl jūsų matcha neskani? 6 klaidos, kurias daro žmonės ruošdami matcha

Tinkamai paruošta matcha yra ne tik skani, bet ir neįtikėtinai sveika. Vis dėlto netinkamai paruošta matcha gali ne tik būti karti, bet ir prarasti dalį savo maistingųjų medžiagų.

Gera žinia ta, kad tinkamai paruošti mačią yra labai paprasta! Tiesiog venkite šių klaidų:

1. Verdantis vanduo

Matcha, kaip ir visos žaliosios arbatos, pakeičia savo skonį, jei yra užpilama verdančiu vandeniu. Ji tampa kartesnė ir praranda dalį savo skonio ypatumų. Norėdami geriausio rezultato, naudokite iki 80 laipsnių įkaitintą vandenį arba tiesiog, kai vanduo užvirs, kelias minutes luktelėkite, kad atvėstų.

Įdomu! Verdantis vanduo taip pat pakeičia ir arbatos spalvą, nes arbatos milteliai yra nuplikomi.

2. Netinkamas pienas

Nors lengviausias ir sveikiausias būdas mėgautis matcha yra tiesiog ją užpilti vandeniu, matcha, paruošta su pienu, gali būti tikras stebuklas. Sakome „gali būti“, nes tai labai priklauso nuo pieno, kurį pasirinksite. Pienas gana stipriai keičia gėrimo skonį, todėl netinkamas pienas (pienas, kurio skonis jums tiesiog netinka) gali sugadinti ir visą gėrimą. Dėl šios priežasties rekomenduojame nebijoti eksperimentuoti su skirtingomis pieno rūšimis: gyvuliniu ir augaliniu (sojos, avižų, migdolų ir kitokiu). Be to, tam tikrų prekių ženklų pieno skonis stipriai skiriasi. Pavyzdžiui, mums asmeniškai Alpro sojos pienas yra nepalyginti skanesnis (ir saldesnis) nei dauguma kitų ragautų. Tad, jei kartą mėginote mačią su pienu ir jos skonis jums nepatiko, nenusivilkite – galbūt tiesiog naudojote netinkamą pieną.

3. Prastas maišymas

Norint visiškai mėgautis matcha teikiamais privalumais ir skoniu, reikia labai gerai ją išmaišyti. Kadangi matcha milteliai netirpsta vandenyje, tai padaryti paprastu šaukšteliu gali būti labai sudėtinga. Tam geriausia naudoti rankinį plaktuvą arba bambukinę lazdelę ir maišyti bent 15 sekundžių.

4. Netinkamos laikymo sąlygos

Matcha yra jautri aplinkos poveikiui: netinkamai laikoma ji gali pakeisti skonį (tampa kartesnė) ir prarasti naudingąsias savybes. Todėl kiekvieną kartą panaudojus, reikia nepamiršti gerai uždaryti dangtelio ir laikyti arbatą tamsioje ir vėsioje vietoje, kur būtų išvengta tiesioginio kontakto su saulės spinduliais.

5. Prasta matcha kokybė

Ne visos matcha arbatos yra vienodos – jų kokybė bei skonis gali stipriai skirtis. Ir netgi taip, kad kai kurių iš jų tiesiog neįmanoma gerti. Matcha gėrimas neturi būti kančia, o jos skonis neturi būti pernelyg kartus. Mūsų patarimas: išmėginkite bent kelias skirtingas matcha arbatos rūšis, jei dabartinis skonis jūsų netenkina. Jeigu visgi paragavote kelių skirtingų matcha rūšių ir jums vis tiek nepatinka skonis, galbūt jums tiesiog nepatinka žalioji arbata. Tokiu atveju rekomenduojame išmėginti pagardintas mūsų matcha arbatas (pavyzdžiui, su citrinžole ar ciberžole).

6. Netinkamas kiekis

Matcha arbatos skonio stiprumas priklauso nuo to, kiek jos naudojame. Maždaug 1 gramas yra standartinė rekomendacija, bet visada galite koreguoti kiekį, jeigu jaučiate, kad pagamintos arbatos skonis yra per stiprus arba per silpnas.

Grįžti į tinklaraštį